Κυριακή, 1η Νοεμβρίου 2020 12:28:πμ
Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 18:46

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΟΕΕ 10ο Π.Τ.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

10o ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ταχ. Δ/νση     Ζαΐμη  21 Τ.Κ. 26223, Πάτρα

Πληροφορίες  Κα Νικολοπούλου Βάσω

Τηλέφωνο      2610 221645

Fax                2610 241184

E-mail            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πάτρα, 17/06/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: « Υποστήριξη της αποχής των Λογιστών σχετικά με πάσης φύσεως ηλεκτρονική υποβολή κατά την 18/06/2020»

Αξιότιμα μέλη και συνάδελφοι,

Ως 10ο Περιφερειακό Τμήμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος με τις από 17/03/2020, 05/04/2020 και 18/05/2020 επιστολές μας προς τα Οικονομικά Υπουργεία και την ΑΑΔΕ, μεταξύ άλλων, είχαμε επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των λογιστών την συγκεκριμένη χρονική περίοδο και προτείναμε τρόπους βελτίωσης των συνθηκών εργασίας. Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού τμήματος με προσωπικές του δηλώσεις την 29/03/2020 και  04/06/2020 παρουσίασε τα προβλήματα του κλάδου των λογιστών, καταθέτοντας σχετικές προτάσεις.

Δυστυχώς η κατάσταση αντί να βελτιώνεται, επιδεινώνεται προς το χειρότερο, με εκδόσεις εγκυκλίων που χρειάζονται μονίμως διευκρινίσεις και με καθορισμό ασφυκτικών ημερομηνιών για την υλοποίησή τους, ελπίζουμε χωρίς οποιαδήποτε σκοπιμότητα.

Οι συνέπειες της εργασιακής εξουθένωσης των συναδέλφων είναι ορατές και οι αντοχές έχουν εξαντληθεί με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές συνέπειες στον καθημερινό τους βίο, όπως προσωπικά προβλήματα, κίνδυνος λαθών λόγω παρερμηνείας ή/και έλλειψης χρόνου, τα οποία θα πρέπει να επιβαρυνθούν οι ίδιοι οικονομικά, υπερβολικό άγχος κλπ.

Δεδομένης της απόφασης για αποχή από οποιαδήποτε ηλεκτρονική υποβολή την Πέμπτη 18/06/2020, ως 10ο Περιφερειακό Τμήμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος, δηλώνουμε ανεπιφύλακτα, την υποστήριξή μας στη συγκεκριμένη δράση – διαμαρτυρία των λογιστών, ζητώντας την αναβάθμιση του επαγγέλματος και δίκαιους εργασιακούς όρους για όλους τους λογιστές.

Από την Τοπική Διοίκηση του 10ου  Π.Τ.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 18:51

Διαβάστε ακόμα ...