Σάββατο, 4η Δεκεμβρίου 2021 2:23:πμ
Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 08:09

Επιστρεπτέα Προκαταβολή – Διαδικασία και προϋποθέσεις επιστροφής των ενισχύσεων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επιστρεπτέα Προκαταβολή – Διαδικασία και προϋποθέσεις επιστροφής των ενισχύσεων – Παραδείγματα

Ποιες ειναι οι βασικές μεταβολές για τις επιστρεπτέες μεταβολές

.Γενικά

α) Δημοσιεύθηκαν στο Φ.Ε.Κ. οι αποφάσεις με τις οποίες τροποποιήθηκαν οι σχετικές αποφάσεις για τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις χορήγησης ενισχύσεων με τη μορφή επιστρεπτέων προκαταβολών (κύκλοι 1 έως και 7) σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού Covid-19. Οι κύριες τροποποιήσεις αφορούν τα σχετικά άρθρα που αναφέρονται στη διαδικασία και τις προϋποθέσεις επιστροφής των ανωτέρω ενισχύσεων.

Β) Οι βασικές μεταβολές για τις ανωτέρω επιστρεπτέες μεταβολές είναι :

αα) Το ποσό της ενίσχυσης, με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής, δεν επιβαρύνεται με επιτόκιο.

Ββ) Παρέχεται η δυνατότητα εφάπαξ καταβολής του επιστρεπτέου ποσού της ληφθείσας ενίσχυσης, πριν τη λήξη της περιόδου χάριτος, ήτοι πριν την 31η Δεκεμβρίου 2021, με έκπτωση 15% επί του επιστρεπτέου ποσού της ληφθείσας ενίσχυσης. Στην περίπτωση της εφάπαξ επιστροφής του ανωτέρω επιστρεπτέου ποσού μετά την καταβολή του και εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί εμπρόθεσμα και σε κάθε περίπτωση πριν την 31η Δεκεμβρίου 2021, το ποσό της επιστροφής μειώνει το χορηγηθέν ποσό της ενίσχυσης και εφόσον η ενίσχυση έχει χορηγηθεί βάσει του Προσωρινού Πλαισίου, δεν συνυπολογίζεται στο όριο σώρευσης για το Προσωρινό Πλαίσιο ή εφόσον η ενίσχυση έχει χορηγηθεί βάσει του Κανονισμού de minimis, δεν συνυπολογίζεται για το σκοπό υπολογισμού του ορίου σώρευσης.

γγ) Μετά την παρέλευση της περιόδου χάριτος, το επιστρεπτέο ποσό της ληφθείσας ενίσχυσης είναι πληρωτέο σε 60 ισόποσες άτοκες μηνιαίες δόσεις, εκάστης εξ αυτών καταβλητέας την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

δδ) Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2021. Υπενθυμίζεται ότι, εφόσον η επιχείρηση ενισχύεται βάσει του Προσωρινού Πλαισίου, οφείλει να υποβάλει, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «myBusinessSupport» τα δικαιολογητικά που προβλέπονται στο Παράρτημα ΙΙ.Β. κάθε απόφασης. Ειδικότερα, το Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας, για τα Δικαστήρια εντός ΟΣΔΔΥ-ΠΠ που διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα, αναζητείται αυτεπαγγέλτως, με αποστολή σχετικών στοιχείων από την Α.Α.Δ.Ε., όπως ενδεικτικά Α.Φ.Μ., Έδρα, Επωνυμία κ.λπ.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.ot.gr/2021/11/17/apopseis/experts/epistreptea-prokatavoli-diadikasia-kai-proypotheseis-epistrofis-ton-enisxyseon-paradeigmata/?fbclid=IwAR1m7EMMOp_J1mAblFy4l6tkaAxU2MfVuMjfgTQjXozxIth0xWPfuWW1MCI

Διαβάστε ακόμα ...

agrinio bestof

diafimistiko banner

diafimistiko banner

diafimistiko banner

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση


Χαριλάου Τρικούπη 7
301 00 Αγρίνιο

Τηλέφωνο: 26410-54431


Email: info@slf-agr.gr


ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΛΩΝ

Σύνδεση Μέλους

Συνδεδεμένα Μέλη

Εγγραφείτε στη λίστα μας για να λαμβάνετε τα Ενημερωτικά Δελτία